Bezwaar leges verhoging (update juli 2019)

Let op! Nieuwe Update juli 2019.

 

Helaas is eerdere zaak bij rechtbank niet ontvankelijk verklaard omdat bezwaar gemaakt moest worden binnen 6 weken betaling verlenging van de leges.

Hierbij dus de nieuwe versie.

Het is van belang om ook weer een brief te sturen bij daadwerkelijke verhoogde leges betalen. Dus heb je al een brief verzonden en moet je 2019 weer verlengen is het van belang wederom een bezwaarbrief te doen uitgaan. Het is van belang dit te doen binnen 6 weken na betalen verlenging.

Je stelt in ieder geval de claim veilig, mocht er in de toekomst een gunstige uitspraak komen. Dus bij elke leges betaling een bezwaarschrift indienen.

 

 

Het besluit van onze Minister om de leges te bepalen, berust helaas op een paar dwalingen.

Voorstel strategie tegen legesverhoging;

  1. Belangen vertegenwoordigende organisaties/verenigingen tekenen bezwaar aan tegen de hoogte van de leges zoals vastgesteld in de Regeling Wapens en Munitie (RWM ) artikel 50A (gepubliceerd in de Staatscourant op 19 november 2018). Onderaan de website staat een voorbeeld bezwaarschrift om toe te passen naar uw eigen inzicht.
  1. Het is belangrijk dat u,de verlofhouder, in 2019 zelf ook nog bezwaar maakt tegen de aan u opgelegde leges. Zie bijgevoegd (voorstel) standaard bezwaarschrift voor de individuele verlofhouder om bezwaar te maken.

Mocht in een rechtszaak later namelijk het legesbesluit sneuvelen, dan krijgen alléén degenen die bezwaar hebben gemaakt, de teveel betaalde leges achteraf terug.

 

Hieronder de printvriendelijk versie van de brief. Naam, adres, datum etc invullen ondertekenen en opsturen.

Samen sterker!

 

 

Brief bezwaar leges 2019 tegen hoogte én grondslag

 

B2019 bezwaar leges WWM