Bezwaar leges verhoging (update!)

Let op! Update februari 2019

Het is van belang om ook weer een brief te sturen bij daadwerkelijke verhoogde leges betalen. Dus heb je al een brief verzonden en moet je 2019 weer verlengen is het van belang wederom een bezwaarbrief te doen uitgaan.

Je stelt in ieder geval de claim veilig, mocht er in de toekomst een gunstige uitspraak komen. Dus bij elke leges betaling een bezwaarschrift indienen.

(Een reeds verzonden brief is geldend voor de legesbetaling van voor 2019.)

 

Het besluit van onze Minister om de leges te bepalen, berust helaas op een paar dwalingen.

Voorstel strategie tegen legesverhoging;

  1. Belangen vertegenwoordigende organisaties/verenigingen tekenen bezwaar aan tegen de hoogte van de leges zoals vastgesteld in de Regeling Wapens en Munitie (RWM ) artikel 50A (gepubliceerd in de Staatscourant op 19 november 2018). Onderaan de website staat een voorbeeld bezwaarschrift om toe te passen naar uw eigen inzicht.
  1. Het is belangrijk dat u,de verlofhouder, in 2019 zelf ook nog bezwaar maakt tegen de aan u opgelegde leges. Zie bijgevoegd (voorstel) standaard bezwaarschrift voor de individuele verlofhouder om bezwaar te maken.

Mocht in een rechtszaak later namelijk het legesbesluit sneuvelen, dan krijgen alléén degenen die bezwaar hebben gemaakt, de teveel betaalde leges achteraf terug.

 

Beide brieven en de informatie in deze email mag u gebruiken en naar eigen inzicht aanpassen, in het belang van de verlofhouders WWM in Nederland.

Het bezwaar geeft de Minister een kans tot herstel en daarmee schadebeperking voor alle betrokkenen, als hij snel optreedt en het besluit intrekt.

Beide andere actie punten zijn voor kosten beperking door verlofhouders zelf.

 

Hieronder de printvriendelijk versie van de brieven. Naam, adres, datum etc invullen ondertekenen en opsturen.

Samen sterker!

 

 

Brief-individueel-bezwaar leges 2019 tegen hoogte én grondslag

 

Brief vereniging